Οι πρώτες εικόνες από τις καταστροφές στη Συρία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία, έδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σύμμαχοί του πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς με πυραύλους εναντίον εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Μάλιστα, η Ουάσινγκτον δηλώνει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες επιδρομές σε περίπτωση υποτροπής εκ μέρους της Δαμασκού, παρά την οργή της Μόσχας, η οποία καταγγέλλει μια «επίθεση».

Ο πρώτος στόχος ήταν ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού. Η στρατιωτική μονάδα ήταν κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και δοκιμών χημικών και βιολογικών παραγόντων, ανέφερε ο στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Τζο Ντάνφορντ.

Ο δεύτερος στόχος ήταν μια μονάδα αποθήκευσης χημικών όπλων δυτικά του Χομς. «Εκτιμάμε ότι αυτή ήταν η πρωτεύουσα θέση του συριακού εξοπλισμού παραγωγής αερίου Σαρίν και πρόδρομων ουσιών», πρόσθεσε.

Ο τρίτος στόχος ήταν μια εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων όσο και ένας σημαντικός διοικητικός σταθμός.

Στο twitter κυκλοφόρησε βίντεο από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ