Σε “αναμμένα κάρβουνα” η Μεσόγειος – Ο χρησμός Τραμπ για την επέμβαση στη Συρία και το…άκυρο από την Μέρκελ

Με μια εντυπωσιακή αναδίπλωση στην οποία έδωσε και χαρακτηριστικά…Πυθίας, ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε σήμερα για τις εξελίξεις στη Συρία μέσω του αγαπημένου του μέσου, το Twitter.

Μια επίθεση «θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα», σημειώνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

«Ποτέ δεν είπα πότε θα λάβει χώρα η επίθεση στη Συρία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα», σημειώνει.

«Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό την ηγεσία μου, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διώξουν από την περιοχή τον ISIS. Πού είναι το “Ευχαριστώ Αμερική;”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Άκυρο” της Μέρκελ για την επέμβαση στην Συρία: Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε επιθέσεις

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία δεν θα συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας. Ανεξαρτήτως αυτής της απόφασης, θα επιδιώξει μια κοινή γραμμή με τις χώρες της Δύσης, είπε σε δηλώσεις της στο Βερολίνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Welt.

Νωρίτερα, η καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμάνουελ Μακρόν και συζήτησαν την επίθεση με χημικά στη Συρία και η καγκελάριος εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο την ανησυχία της ότι διαβρώνεται η ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει την απαγόρευση της χρήσης των χημικών όπλων.

Μακρόν: Έχουμε απόδειξη ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην Ντούμα

«Έχουμε την απόδειξη» ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από το συριακό καθεστώς στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, διαβεβαίωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόνσε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Έχουμε την απόδειξη ότι την περασμένη εβδομάδα, πάνε τώρα σχεδόν δέκα ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο, και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Μακρόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Γαλλία θα λάβει τις αποφάσεις της «σε εύθετο χρόνο», σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά ενδεχόμενα αντίποινα για τη χημική επίθεση.

«Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε εύθετο χρόνο, όταν θα το κρίνουμε πιο χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό», δήλωσε ο Μακρόν.

Στο μεταξύ στο Βερολίνο ανακοινώθηκε από την καγκελαρία ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Μακρόν συζήτησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και η καγκελάριος εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο την ανησυχία της ότι διαβρώνεται η ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει την απαγόρευση της χρήσης των χημικών όπλων.

Άσαντ: Ενδεχόμενη επίθεση της Δύσης θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως οποιαδήποτε ενδεχόμενη δράση δυτικών κρατών θα προκαλέσει περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο πληγμάτων εναντίον της Συρίας.

«Με κάθε νίκη που επιτυγχάνεται επί του εδάφους, υψώνονται οι φωνές ορισμένων δυτικών κρατών και εντείνονται ενέργειες στη προσπάθειά τους να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων… αυτές οι φωνές και οποιαδήποτε ενδεχόμενη δράση δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να συμβάλουν σε μια αύξηση της αστάθειας στην περιοχή, απειλώντας τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε ο Άσαντ υποδεχόμενος στη Δαμασκό στον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί σύμβουλο του Ιρανού ανώτατου ηγέτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ