Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου σύμφωνα με εισαγγελέα

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του τον περασμένο μήνα, η οποία πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις και οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, είναι πιθανόν συμβόλαιο θανάτου, δήλωσε σήμερα ένας εισαγγελέας.

Ο 27χρονος Κούτσιακ δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος και η Μαρτίνα Κουσνίροβα, 27 ετών, από μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι τους στα περίχωρα της Μπρατισλάβας, είπε σε δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η αστυνομία βρήκε τις σορούς τους την 25η Φεβρουαρίου, αφού συγγενείς τους κατήγγειλαν ότι το ζευγάρι δεν απαντούσε στα τηλέφωνα για ημέρες.

Προς το παρόν δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος κανενός υπόπτου, ενώ η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές κρατούν σιγή ιχθύος σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν πάρει καταθέσεις από 200 ανθρώπους.

«Δεν υπήρξαν σημάδια πάλης και το πιθανότερο δεν εκλάπη τίποτα, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για την εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου» επισήμανε ο εισαγγελέας.

«Ο Κούτσιακ εργαζόταν σε μια σειρά υποθέσεων. Η αστυνομία ακολουθεί αρκετές κατευθύνσεις στην έρευνά της με την ίδια προσοχή».

Ο Γιαν Κούτσιακ έκανε ρεπορτάζ για τους Σλοβάκους επιχειρηματίες το όνομα των οποίων αναφέρθηκε στη λίστα των Panama Papers και επίσης ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών. Επιπλέον, ερευνούσε τις πιθανές διασυνδέσεις με τη μαφία Ιταλών που έχουν επιχειρήσεις στη Σλοβακία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ