Αναφορές για πολλούς τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε λύκειο του Μέριλαντ

Το γραφείο του τοπικού σερίφη επιβεβαίωσε πριν από λίγο με μήνυμα στο Twitter το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων στο Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς στην Κομητεία Σεντ Μέρι στο Μέριλαντ καλώντας τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά κατευθύνονται προς το σχολείο, ανακοινώθηκε από την εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές. Το Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται πολυάριθμα οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με κόκκινα τούβλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», είπε στο CNN ο μαθητής, που είπε πως ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ