Όταν ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μάγευε το ακροατήριό του στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1998 όταν ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ καθήλωνε το κοινό που κατέκλυσε το Αμφιθέατρο αλλά και τον υπαίθριο χώρο της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε προσκαλέσει τον σπουδαίο αστροφυσικό στο νησί, για να πραγματοποιήσει ομιλία και να λάβει μέρος στην 21η “τριγωνική συνάντηση” Αστροφυσικής στο Κολυμπάρι Χανίων. Η συνάντηση είχε θέμα της “Μαύρες Τρύπες”. Η τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Χριστίνα Σπυράκη, καλωσορίζοντας τον Στίβεν Χόκινγκ στην Κρήτη, μίλησε για “μεγάλη στιγμή της παρουσίας του” και του απένειμε το μετάλλιο του ιδρύματος.

“Ήταν μια ιστορική μέρα για το Πανεπιστήμιο και την Κρήτη”, είχε δηλώσει ο πρώην πρύτανης Γιώργος Γραμματικάκης, σχολιάζοντας την ομιλία.

Μετά την ομιλία του ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους “τι γήινο έχει κατά νου ένα επιστήμονας που έχει όλο το Σύμπαν στο κεφάλι του και αν διαβλέπει κινδύνους για τον πλανήτη μας”, ο Στίβεν Χόκινγκ απάντησε λέγοντας πως ο ίδιος προσπαθεί να μην ξεχνά ότι ζει στη Γη, αν και η σύζυγός του ορισμένες φορές νομίζει ότι είναι από άλλον πλανήτη και σημείωσε: “Βλέπω κινδύνους στο μέλλον, έχουμε πλέον την τεχνολογία για να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Και είναι αρκετή για να τη χρησιμοποιήσουμε για να καταστρέψουμε τον πλανήτη. Ελπίζω να είμαστε σοφοί για να την αξιοποιήσουμε ώστε να εποικήσουμε και να κατακτήσουμε τον γαλαξία μας”.

Ο Βρετανός αστροφυσικός έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ σε ηλικία 76 ετών.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του στην Κρήτη:

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του Στίβεν Χόκινγκ στη Σάμο:

Πηγή πληροφοριών: cretalive.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Τάσος Αναστασόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ