12χρονη “πιστολέρο” συνελήφθη στο Λος Άντζελες – Τραυμάτισε 5 συμμαθητές της – Ο ένας δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι

Ένα 12χρονο κορίτσι συνελήφθη για το περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο του Λος Άντζελες όπου πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και ένας μαθητής που δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, όταν εκπυρσοκρότησε κατά λάθος το όπλο που έφερε η 12χρονη.

Το κορίτσι, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων με την κατηγορία της ακούσιας εκπυρσοκρότησης όπλου, δήλωσε ο αστυνομικός Τόνι Ιμ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.

Ένα 15χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, και ένα 15χρονο κορίτσι, που δέχθηκε μια σφαίρα στον καρπό, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Τρία ακόμη θύματα, ηλικίας 11 ως 30 ετών, χτυπήθηκαν από τα θραύσματα όταν εκπυρσοκρότησε το ημιαυτόματο όπλο του κοριτσιού.

Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν πώς το όπλο βρέθηκε στο σχολείο. Σύμφωνα με έναν από τους μαθητές που ήταν παρών στη σχολική αίθουσα την ώρα του συμβάντος, το κορίτσι πίστευε πως το όπλο ήταν παιχνίδι και «δεν ήθελε» να πυροβολήσει κανέναν.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος US Gun Violence Archive, που παρακολουθεί τα βίαια περιστατικά που σημειώνονται στις ΗΠΑ με όπλα, το 2017 καταγράφηκαν περισσότερες από 2.000 εκπυρσοκροτήσεις όπλων. Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η 166η εκπυρσοκρότηση που έχει καταγραφεί μόνο φέτος. Επίσης πρόκειται για το τρίτο συμβάν με όπλα που έχει σημειωθεί σε σχολείο των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 23 Ιανουαρίου ένας μαθητής στο Κεντάκι άνοιξε πυρ εναντίον συμμαθητών του, πυροβολώντας εναντίον 17 και σκοτώνοντας δύο. Μία ημέρα νωρίτερα ένας 16χρονος μαθητής συνελήφθη αφού τραυμάτισε έναν συμμαθητή του σε σχολείο του Τέξας.

Μεταξύ του 2000 και του 2013, σχεδόν το 17% των επιθέσεων με όπλα στις ΗΠΑ καταγράφηκαν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση του FBI.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ