Μανχάταν: Οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στο Μανχάταν όταν ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, σε μια επίθεση που ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισε ως “ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια”.

Στην περιοχή έσπευσε και ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το φορτηγάκι μπήκε στον ποδηλατόδρομο, λίγα λεπτά μετά τις 15.00, τοπική ώρα. Αφού παρέσυρε πολλούς ποδηλάτες, προσέκρουσε σε άλλο όχημα και ο οδηγός του βγήκε έξω, κρατώντας στο χέρι ένα ψεύτικο όπλο. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον συνέλαβαν.

Το λευκό φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Home Depot.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. “Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα” έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. “Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν” αφηγήθηκε.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Στο βίντεο βλέπουμε τον δράστη να προσπαθεί να διαφύγει προτού συλληφθεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης:

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail, CNN, Wall Street Journal

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ