Δημοκρατική Ευθύνη: “Σκανδαλώδεις πωλήσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε off shore – Το γνωρίζει η κυβέρνηση;”

Για πωλήσεις, έναντι χαμηλού τιμήματος, ακίνητης περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο χρηματοδοτείται και από την Ελληνική Πολιτεία, κάνει λόγο η Δημοκρατική Ευθύνη επικαλούμενη δημοσίευμα της έγκυρης Ισραηλινής εφημερίδα Haaretz. Το κόμμα που στηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος απευθύνει ερώτημα προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το θέμα αυτό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης:”Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το πολιτικό προσωπικό στην Αθήνα έχει αποδεχτεί το ρόλο μιας μικρής και μίζερης Ελλάδας που θα κάθεται στη γωνιά της ομφαλοσκοπούσα, την ίδια ώρα που Ελληνικοί πληθυσμοί και θεσμοί με διεθνές κύρος και σημασία μαραζώνουν και συρρικνώνονται.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα αγοραπωλησίες έναντι χαμηλού τιμήματος ακίνητης περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο χρηματοδοτείται και από την Ελληνική Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν από το Πατριαρχείο σε διαφορετικές off shore εταιρίες, με έδρες σε νησιά φορολογικούς παραδείσους της Καραϊβικής, και άγνωστους αγοραστές:

1) Ολόκληρη γειτονιά σε κεντρικό σημείο της Ιερουσαλήμ, με 240 διαμερίσματα, ένα εμπορικό κέντρο και αδόμητους χώρους. Όλα αυτά έναντι τιμήματος 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, όταν ένα μόνο από τα διαμερίσματα σε αυτήν την περιοχή έχει αγοραστική αξία άνω των 500.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα.

2) Δεκάδες εμπορικά καταστήματα και διαμερίσματα σε κεντρική πλατεία της πόλης Γιάφα έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων

3) Μεγάλη παραθαλάσσια έκταση στην Καισάρεια, την πιο τουριστική περιοχή του Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει και μέρος της αρχαίας πόλης αλλά και του αρχαίου αμφιθεάτρου, έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ρωτούμε ευθέως την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, και κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου και στα εν παρατεταμένη ραστώνη τελούντα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης:

Έχουν λάβει γνώση της κατάστασης;

Αν όχι, με ποια δικαιολογία και με ποιο δικαίωμα ολιγωρούν;

Αν ναι, παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις; Έχουν φροντίσει να λάβουν γνώση για τις αγοραπωλησίες και την ταυτότητα των αγοραστών;

Έχουν προβεί σε σχετικές ενέργειες προς τα εμπλεκόμενα μέρη;

Αν ναι, σε ποιου τύπου ενέργειες έχουν προβεί;

Αν όχι, σκοπεύουν να πράξουν κάτι ή θα επιλέξουν να μείνουν για άλλη μια φορά παθητικοί θεατές;

Υπάρχει εθνικό πλάνο και στρατηγική για τα πρεσβυγενή Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, πλάνο που να στοχεύει στη διατήρηση και συνέχιση του ιστορικού τους ρόλου και κύρους; Υπάρχει συντονισμός επί του θέματος μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και της Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας;

Η Κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις και η εντός κοινοβουλίου αντιπολίτευση καλά θα κάνει να δείξει επιτέλους τη δέουσα προσοχή.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ