Οι σχεδιασμοί της Μέι για το σχέδιο νόμου για το Brexit

Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προέτρεψε χθες τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να ταχθούν υπέρ του σχεδίου νόμου που κατήρτισε η κυβέρνησή της για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντίσταση από μερίδα φιλοευρωπαίων βουλευτών των Τόρις.

Την Πέμπτη, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα πάρουν μέρος στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας, που θα είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το αποκαλούμενο Great Repeal Bill.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αποχώρηση από την ΕΕ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν τροπολογίες των διατάξεών του σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι «το σημαντικότερο βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε έναν γκρεμό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», καθώς οι διατάξεις του «προσφέρουν νομική συνέχεια» και τροποποιούν υπάρχουσες ρυθμίσεις, σημείωσε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

«Η συμβολή βουλευτών από όλες τις παρατάξεις είναι ευπρόσδεκτες», συνέχισε η Μέι, «αλλά για να αδράξουμε το μεγάλο βραβείο που βρίσκεται μπροστά μας, αυτή η συμβολή πρέπει να ταιριάζει με τον κοινό μας στόχο: να βοηθήσουμε τη Βρετανία να κάνει το Brexit επιτυχία και να γίνει η σπουδαία χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο που γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε.

Ντέιμιαν Γκριν: Brexit ή Κόρμπιν

Παράλληλα, ο de facto αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μέι προειδοποίησε τους βουλευτές των Συντηρητικών να ταχθούν υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Μέι καθώς έκρινε ότι σε διαφορετική περίπτωση βοηθούν τους Εργατικούς (αξιωματική αντιπολίτευση), η οποία προτείνει πολλές και διάφορες αλλαγές στο σχέδιο νόμου.

«Το ότι η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ξεκινά με το νομοσχέδιο για την αποχώρηση δείχνει ότι είναι πλέον υπόθεση όλων των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που συμμετείχαν στην εκστρατεία Stronger In (σ.σ. υπέρ της παραμονής του ΗΒ στην ΕΕ), να σεβαστούν τη λαϊκή βούληση και να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη Βρετανία», δήλωσε ο Ντέιμιαν Γκριν στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

«Ουδείς Συντηρητικός θέλει μια κακή συμφωνία για το Brexit, ή να κάνει οτιδήποτε που μεγεθύνει την απειλή να αναλάβει την εξουσία μια κυβέρνηση του (ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι) Κόρμπιν», πρόσθεσε ο Γκριν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ