Το «αυτοκίνητο – τέρας» με το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Παρίσι ο Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Στη σύνοδο της G20 την προηγούμενη εβδομάδα όπως και τώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Παρίσι, ο Ντοναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μια λιμουζίνα η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για τον Αμερικανό πρόεδρο. Το όνομα του αυτοκινήτου “Cadillac One” ή το «Τέρας».

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, το «Τέρας» είναι θωρακισμένο και εξοπλισμένο με όλα τα υπερσύγχρονα gadget ασφαλείας, με αλεξίσφαιρα τζάμια… ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη προεδρική οικογένεια όταν το χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεων του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ, στο εξωτερικό.

Την κατασκευή του είχε αναλάβει η General Motors έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λευκός Οίκος πιστεύεται ότι διαθέτει έναν στόλο περίπου 12 τέτοιων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις του προέδρου όχι μόνον στην Αμερική, αλλά και στις περιοδείες του ανά την υφήλιο. Κάθε όχημα στοιχίζει ενάμιση εκατομμύριο δολάρια. Οι πόρτες του αυτοκινήτου έχουν πάχος οκτώ ίντσες. Κάθε μια τους ζυγίζει όσο η πόρτα ενός Boeing 747 και σφραγίζουν ερμητικά, ώστε να προστατεύουν την καμπίνα από επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα.

Το όχημα διαθέτει μια μικρή δεξαμενή οξυγόνου, ενώ τα παράθυρα είναι απολύτως σφραγισμένα, δεν κατεβαίνουν και αντέχουν διατρητικές σφαίρες και το ωστικό κύμα εκρήξεων.Τα ελαστικά είναι καλυμμένα με Κέβλαρ για να μη σκάνε, αλλά ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, οι μεταλλικές ζάντες είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αντέξουν το βάρος του οχήματος και να του επιτρέψουν να συνεχίσει για ικανό διάστημα την πορεία του.

Το ντεπόζιτο είναι καλυμμένο με ισχυρή θωράκιση και περιέχει έναν ειδικό αφρό, που το εμποδίζει να εκραγεί, ακόμη κι αν πληγεί. Τέλος, η λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με υπέρυθρες κάμερες, συστήματα εντοπισμού GPS και δορυφορικής επικοινωνίας, πυροσβεστικό εξοπλισμό, εκτοξευτήρες δακρυγόνων, διάφορα όπλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως, ενώ πάντα υπάρχουν στο ψυγείο δύο φιάλες αίμα του ίδιου τύπου που έχει ο πρόεδρος, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβληθεί σε επείγουσα μετάγγιση.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ