Spiegel: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται για την ασφάλεια των υπαλλήλων τους στα ελληνικά νησιά

«Χάος στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα – Τα κράτη της ΕΕ αρνούνται να στείλουν υπαλλήλους τους» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel που επικαλούμενο έγγραφο από τις Βρυξέλλες, σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν, λόγω του προσφυγικού, στα ελληνικά νησιά.

«Υπερπλήρεις καταυλισμοί και οργισμένοι πρόσφυγες» συνθέτουν το σκηνικό στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και «ως εκ τούτου οι χώρες τις ΕΕ αρνούνται να στείλουν εμπειρογνώμονες στα κέντρα φιλοξενίας, όπως είχαν υποσχεθεί κατά τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό».

«Η κατάσταση της ασφάλειας στα ελληνικά νησιά, όπου σήμερα βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κρίνεται σύμφωνα με το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ‘εξαιρετικά ασταθής’, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να φοβούνται για τους υπαλλήλους τους. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στα συγκεκριμένα νησιά, ‘θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο προσωπικό των εθνικών υπηρεσιών ασύλου, των οργανισμών της ΕΕ και των μη κυβερνητικών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet

Ιταλία – 30.000 οι άστεγοι από το χτύπημα του Εγκέλαδου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ