Focus: Η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ

Με αφορμή την προσφυγική κρίση το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με «τρεις ενδείξεις για το ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και την συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας στο προσφυγικό, που φέρει τη σφραγίδα της.

Πρώτον: Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μεταφέρονται από νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για ασυνόδευτους ανηλίκους, έγκυες ή πρόσφυγες που κατέθεσαν αίτημα επανένωσης οικογενειών, εντείνεται ο φόβος μήπως η μεταφορά προκαλέσει αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών νησιών.

Δεύτερον: Συχνά οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης θέτοντας εμπόδια σε μια επαναπροώθηση προσφύγων. Από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μόλις 700 πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία.

Τρίτον: Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο για τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα την πληρότητα των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά. Σύμφωνα με το Βερολίνο ωστόσο η μεταφορά αυτή ίσως ερμηνευθεί από πρόσφυγες ως ενθάρρυνση να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς την Ευρώπη. Όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt η γερμανική κυβέρνηση ζητά “πρωτίστως αύξηση της χωρητικότητας των καταυλισμών”».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

SZ: Ολέθριες επιπτώσεις θα έχει η συνεχής αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα

WikiLeaks: Ο Ισημερινός τερμάτισε την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο

Πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Μόνο οι νεκροί θα ψήφιζαν τους Δημοκρατικούς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ