• Ο ευρωπαϊκός τύπος για τις εκλογές

  5:55 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012 5:55 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012

  Στις συνέπειες της χθεσινής ετυμηγορίας των Ελλήνων ψηφοφόρων, αναφέρεται μεγάλη μερίδα του γαλλικού τύπου, με τίτλους όπως "Η Ελλάδα σαλπάρει για το άγνωστο" στην οικονομική Λεζ Εκό, "Η ψήφος αποδοκιμασίας των Ελλήνων ανησυχεί την Ευρώπη" στη Λα Κρουά, "Η κατάρρευση του παλαιού πολιτικού συστήματος" στη Φιγκαρό, "Να, που ήλθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ" στη Λιμπερασιόν.

  Η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν παρουσιάζει και αυτή το ΣΥΡΙΖΑ ως τον μεγάλο νικητή των εκλογών και μιλάει για « τσουνάμι διαμαρτυρίας» εις βάρος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Έτσι οι Έλληνες με την ψήφο τους «ανασύνταξαν τον πολιτικό χάρτη της χώρας, στρεφόμενοι προς την ακροαριστερά και τη νεοναζιστική δεξιά».

  Για την Λιμπερασιόν, ο 38χρονος Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα «ο μεγάλος νικητής και ως ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος, θα κληθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα».

  Η οικονομική Λεζ Εκό κινείται επίσης στο ίδιο πνεύμα, σημειώνει τα υψηλά ποσοστά αποχής και αναφέρεται στο ότι το 60% των ελλήνων ψηφοφόρων επέλεξαν κόμματα που έχουν απορρίψει το μνημόνιο.

  Για «αλλαγή σελίδας και πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας» μιλάει και η Φιγκαρό.

  «Το τέλος του ΠΑΣΟΚ σημαίνει και την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μνημόνιου για την λιτότητα η δε ατμόσφαιρα στη νέα Βουλή θα είναι ηλεκτρισμένη», γράφει.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα