Die Welt: Η συγκεκαλυμμένη απειλή του Τσίπρα στη Μέρκελ

«Η ευρωκρίση και η προσφυγική κρίση συνδέονται. Η Ελλάδα και η Ιταλία ζητούν όλο και πιο απροκάλυπτα ανταλλάγματα για τη συνεργασία τους στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το μεταρρυθμιστικό τους αδιέξοδο» γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Νότος προσπαθεί να εκβιάσει τον ευρωπαϊκό Βορρά».

«Υπάρχουν αιτήματα που κάποιος δύσκολα μπορεί να αρνηθεί, διότι σε αυτά υποβόσκει μία απειλή. Αυτό το γνωρίζει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ‘ζήτησε’ από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει την πίεση για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του. Ειδάλλως, φοβάται το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης στη χώρα του. Έτσι εκφράστηκε συγκεκαλυμμένα η απειλή του Τσίπρα» γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Γιατί αν υπάρχει κάτι που η καγκελάριος αυτή την ώρα δεν χρειάζεται καθόλου, αυτό είναι μία αποσταθεροποίηση της Ελλάδας εν μέσω της προσφυγικής κρίσης. Μία αποσταθεροποίηση, για την οποία ο ίδιος ο Τσίπρας θα μπορούσε να ‘φροντίσει’ ανά πάσα στιγμή –όπως άλλωστε επανειλημμένα έχει αποδειχθεί…» αναφέρει η Welt στο δημοσίευμά της.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα του Σόιμπλε – Επαναφέρει το Grexit

Spiegel: Ο Τσίπρας ζήτησε παραχωρήσεις από τη Μέρκελ

Ύστατη προσπάθεια για συμφωνία λίγο πριν το Eurogroup

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ