Spiegel: Οι ελληνικές αρχές επιδεικνύουν σκληρότητα στους καταυλισμούς

«Οι ελληνικές αρχές επιδεικνύουν σκληρότητα» γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του που αναφέρεται στην προσπάθεια εκκένωσης του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

«Η εκκένωση των καταυλισμών έχει αρχίσει. Οι πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον Πειραιά σε κοντινά κέντρα φιλοξενίας. Έως το τέλος της εβδομάδας το λιμάνι θα πρέπει να έχει εκκενωθεί. Για την Ελλάδα αρχίζει η τουριστική περίοδος και το λιμάνι του Πειραιά είναι ένας από τους κύριους κόμβους για τους ξένους επισκέπτες της χώρας» σημειώνει το Spiegel και συνεχίζει:

«Για το αν και σε ποιον βαθμό οι πρόσφυγες αντιστέκονται στη μεταφορά τους, δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί αρνούνταν να μεταφερθούν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επικαλούμενοι την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά καθώς και τους φόβους τους, να μην ‘ξεχαστούν’ εκεί…»

Στη συνέχεια το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά και στο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του Σύρου πρόσφυγα, στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν παρασύρθηκε από βαν της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Σε σοβαρή κατάσταση ο πρόσφυγας που τραυματίστηκε στην Ειδομένη

Το Spiegel για τη διαπραγμάτευση: Ο χρόνος εξαντλείται

Συναγερμός στη Γερμανία – Τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα στις παραλίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ