Αυστρία: Καμπάνια κατά της μετανάστευσης στο Αφγανιστάν

Η Αυστρία εξετάζει να διεξάγει μια καμπάνια με διαφημίσεις σε λεωφορεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, στο Facebook και στην τηλεόραση, αποτρέποντας τους Αφγανούς πολίτες να φτάσουν στην χώρα και να αιτηθούν άσυλο εκεί, ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

“Οι λάθος πληροφορίες από διακινητές μεταναστών οδηγούν σε λάθος προσδοκίες στους πολίτες των κρατών προέλευσης (σ.σ. των μεταναστών). 

Για αυτό το λόγο αποτελεί ζήτημα νομιμότητας να πληροφορήσουμε τους πολίτες στις πατρίδες τους σχετικά με την αυστηρότητα της νομοθεσίας περί χορήγησης ασύλου στην Αυστρία. Ξεκινάμε μια καμπάνια στο Αφγανιστάν, που θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες”, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με οδηγό την εμπειρία της στον περιορισμό προσφυγικών ροών από το Κόσοβο πέρσι, με εκστρατεία σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Βιέννη θα δαπανήσει χρήματα για την ανάρτηση μεγάλων αφισών στις πέντε μεγαλύτερες αφγανικές πόλεις, καθώς και για καταχωρήσεις σε περισσότερες από 1.000 αφγανικές ιστοσελίδες και καθημερινές εφημερίδες, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο.

Η Αυστρία δεν είναι η πρώτη χώρα που σχεδιάζει μια τέτοια καμπάνια για την μείωση των προσφυγικών ροών. Η Αυστραλία διεξήγαγε παρόμοια διαφημιστική εκστρατεία με μήνυμα–προειδοποίηση: “Δεν θα κάνετε σπίτι σας την Αυστραλία”.

Μεταξύ άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών, ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα στη Σουηδία πέρσι ανακοίνωσε πως θα διεξάγει καμπάνια σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για να αποθαρρύνει τους αιτούντες άσυλο να ταξιδέψουν με προορισμό τη χώρα, ενώ η Δανία επίσης επιχείρησε πέρσι με καταχωρήσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου να αποτρέψει τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας διαθέτει μια σελίδα στο Facebook με τίτλο “Αυστηρότεροι κανόνες για την παροχή ασύλου στη Νορβηγία”, ενώ η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης έχει ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Twitter τους νέους κανόνες για την παροχή ασύλου στα παστού, τα ντάρι και τα αγγλικά.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας έχει ορίσει ένα ανώτατο όριο 37.500 αιτήσεων ασύλου για το 2016 και είναι απαραίτητο να περιορίσει την εισροή προσφύγων για να επιτύχει αυτό τον αριθμό, εξήγησε η Μικλ-Λάιτνερ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αυστριακές αρχές δέχθηκαν το 2015 90.000 αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων 25.500 είναι από Αφγανούς πολίτες.

Μηνύματα όπως “Κανένα άσυλο στην Αυστρία”, θα χρησιμοποιηθούν στην διαφημιστική καμπάνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεση λύση για το προσφυγικό ζητά ο Αυστριακός υπουργός καγκελαρίας

Αυστριακή ΥΠΕΣ: Παράλογη η κριτική στην προσφυγική πολιτική της Βιέννης

Νέες δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα και τις προσφυγικές ροές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ