Yedioth Ahronoth: «Χακάρισμα» δικτύων της ισραηλινής αεροπορίας από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία – ΦΩΤΟ

Βρετανοί και Αμερικάνοι κατασκόπευαν τις ισραηλινές αεροπορικές αποστολές κατά της Γάζας, της Συρίας και του Ιράν από το 1998 σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Yedioth Ahronoth».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα στην εν λόγω εφημερίδα ανέφερε πως «η NSA και η βρετανική GCHQ κατασκόπευαν τις ισραηλινές αεροπορικές αποστολές κατά της Γάζας, της Συρίας και του Ιράν». Υπογραμμιζόταν πως «η εν λόγω επιχείρηση, υπό την κωδική ονομασία «Anarchist», διεξαγόταν από βάση στην Κύπρο, και είχε στόχο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής».

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα τόνιζε πως οι αποκαλύψεις, οι οποίες, όπως επισημαινόταν στο ρεπορτάζ δεν έχουν διαψευστεί, αλλά ούτε επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να ΄χουν άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις ισραηλινών drones στη Γερμανία, εάν το Βερολίνο αρχίσει να προβληματίζεται για την ασφάλεια των δικτύων των αεροσκαφών, μιας και πρόκειται για κυβερνοκατασκοπεία ή hacking, όπως είθισται να λέγεται.

Να σημειωθεί πως η Γερμανία είχε ανακοινώσει στις 12 Ιανουαρίου ότι αποσκοπεί στην ενοικίαση drones τύπου Heron TP από την ισραηλινή ΙΑΙ. 

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Θα εξετάσει τη γαλλική πρόταση για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους

Χάκερ «χτύπησαν» την Ισραηλινή Δημόσια Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας

Νέα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ