O τετράποδος ήρωας του Charlie Hebdo – ΦΩΤΟ

Το κόκερ σπάνιελ που ακούει στο όνομα Λίλα, ήταν μια από τους αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στο Charlie Hebdo και την ίδια στιγμή η μασκότ του περιοδικού. Σήμερα το σκυλάκι βοηθά τους επιζώντες να θεραπεύσουν τις πληγές και να ξεπεράσουν τις μνήμες.

Η φωτογραφία της να τριγυρνά σοκαρισμένη στα γραφεία του Charlie Hebdo λίγα λεπτά με τη σφαγή από τους αδελφούς Σερίφ και Σέιντ Κουασί, πριν από έναν χρόνο, στις 7 Ιανουαρίου, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με τους επιζώντες, αμέσως μετά τη σφαγή, η Λίλα στάθηκε πάνω από τον Καμπί, τον αγαπημένο της φίλο που της προσέφερε καθημερινά απλόχερα χάδια. Κάθε πρωί, όπως και εκείνη την τραγική μέρα, η Λίλα καλωσόριζε τους εργαζόμενους στο Charlie Hebdo.

Όπως ανέφερε η Κορίν Ρέι, η αλλιώς η γνωστή ως «Κοκό» του Charlie Hebdo, την ημέρα εκείνη καταλάβαμε ότι η σφαγή έλαβε τέλος όταν αρχίσαμε να ακούμε και πάλι τον ήχο από τα πατουσάκια της Λίλα. Η ίδια λέει: «Η Λίλα είναι καλά συνήλθε με τις αγκαλιές και τις κροκέτες, οι υπόλοιποι παλεύουμε ακόμα και αυτή μας βοηθά να κλείσουμε τις πληγές μας».

Ένα χρόνο μετά το Charlie και με ανοικτές ακόμα τις πληγές από τις επιθέσεις στο Μπατακλάν, σήμερα οι μνήμες στο Παρίσι ξυπνούν.

Από το πρωί της Πέμπτης, πολίτες περνούν από τα γραφεία του Charlie Hebdo και αφήνουν λουλούδια για να τιμήσουν τα θύματα. Το περιοδικό κυκλοφόρησε στα περίπτερα την Τετάρτη με ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο.

 

Δείτε τις φώτο εδώ:

H Λίλα:

To τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού:

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo ένα χρόνο μετά το μακελειό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ