Προσγειώθηκε στη Ρωσία η πρώτη αεροπορική πτήση από την Αίγυπτο

Η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο προσγειώθηκε αργά το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet ανέφερε μια εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης.

Χθες οι ρωσικές αρχές απέστειλαν τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

“Το πρώτο αεροσκάφος των αερογραμμών Royal Flight μετέφερε 189 επιβάτες από την πόλη Χουργκάντα. Δύο ακόμη πτήσεις από την Χουργκάντα και το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ αναμένονται να φτάσουν αργότερα σήμερα”, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.

Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος της επιτροπής Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στην χώρα.

Παράλληλα χθες ένας βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Βρετανία ελπίζει πως θα επαναπατρίσει μέσα σε 10 μέρες όλους τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν αποκλειστεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Αίγυπτος: Ακούγεται αδιευκρίνιστος θόρυβος ένα δευτερόλεπτο πριν την πτώση του αεροσκάφους

Αποκάλυψη-σοκ: Υπάλληλος του αεροδρομίου έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα σενάρια για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους

CNN: Βόμβα η πιθανή αιτία συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ