Συνεργασία Κίνας-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κυβερνοπειρατείας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπινγκ είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση για «γρήγορη συνεργασία» ώστε να περιοριστούν οι διαφορές των δυο χωρών στα θέματα του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τις εντάσεις οι οποίες προκλήθηκαν από εκατέρωθεν κατηγορίες για κυβερνοπειρατεία στο διαδίκτυο.

Ο Ομπάμα προσκάλεσε επίσης τον Κινέζο πρόεδρο στην Ουάσινγκτον για επίσημη επίσκεψη αργότερα αυτό το έτος, ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συντονίσουν στενά τις ενέργειες τους σχετικά με τις προκλήσεις στην διεθνή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού ενθάρρυνσης του Ιράν να αδράξει την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσω των διαπραγματεύσεων της ομάδας Π5 + 1» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι συνομιλίες του Ιράν, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γαλλία έχουν στόχο μια συμφωνία που θα μετριάσει τις δυτικές ανησυχίες ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων που έχουν “ρημάξει” την ιρανική οικονομία. Οι διαπραγματευτές έχουν θέσει την 30η Ιουνίου ως τελική χρονική προθεσμία για την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ