Αιματηρή επίθεση καμικάζι σε κηδεία στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι που σημειώθηκε στη διάρκεια μιας κηδείας στη Μεχταρλάμ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

Ένας τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Λάγκμαν.

Όμως ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της επαρχίας, ο Σαρχάντι Ζουάκ, σημείωσε ότι ο απολογισμός φτάνει τους 16 νεκρούς, 12 πολίτες και τέσσερις αστυνομικούς, ενώ οι τραυματίες είναι 39.

Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στη διάρκεια της κηδείας ενός αστυνομικού. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η χρήση βομβιστών-καμικάζι είναι ένας γνωστός τρόπος δράσης των Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίθεση αυτή σημειώνεται την ώρα που οι αντάρτες έχουν αυξήσεις τις επιθέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Σε ένα διαφορετικό επεισόδιο Ταλιμπάν επιτέθηκαν αργά σήμερα εναντίον ενός σημείου ελέγχου μιας ένοπλης ομάδας χωρικών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, είπε ένας άλλος αξιωματούχος. Στο επεισόδιο αυτό σκοτώθηκαν και 7 αντάρτες, πρόσθεσε.

Η επίθεση ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και διήρκησε αρκετές ώρες, επεσήμανε, ενώ φέρεται να σχεδιάστηκε με τη βοήθεια ενός Ταλιμπάν που είχε διεισδύσει στην τοπική κοινότητα.

«Η επίθεση σημειώθηκε ένα μήνα αφού ένας αντάρτης Ταλιμπάν εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή του χωριού», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Μοχάμαντ Άλι Αχμάντι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ