Ομπάμα: Να απλοποιήσουμε το φορολογικό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης, ότι θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα ξεκινώντας από την απλούστερη υποβολή δηλώσεων του φόρου εισοδήματος για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ πρότεινε την επιβολή νέων κυρώσεων στις εταιρείες που δεν πληρώνουν τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη ενίσχυση της μεσαίας αμερικανικής τάξης.

«Ας απλοποιήσουμε το σύστημα και ας επιτρέψουμε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία να υποβάλει τη δήλωση βάσει του πραγματικού εκκαθαριστικού του τραπεζικού του λογαριασμού και όχι στοιχείων που υποβάλει ο λογιστής τον οποίο μπορεί να αντέξει οικονομικά», δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να άρει το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας και να του δώσει το δικαίωμα να εγκρίνει εμπορικές συμφωνίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση στο αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα δικομματικό σχέδιο υποδομών το οποίο θα παράσχει στους πολίτες εκσυγχρονισμένα λιμάνια, πιο στιβαρές γέφυρες, γρηγορότερα τρένα και ακόμα πιο γρήγορες ταχύτητες στο Ίντερνετ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι κυριαρχούν πλέον και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Keysotne XL.

«Ας θέσουμε υψηλότερους στόχους από έναν και μόνο αγωγό πετρελαίου», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the Union address). Ο ίδιος υποστήριξε ότι ένα πακέτο υποδομών θα μπορούσε να δημιουργήσει 30 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας ανά έτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ο αντισημιτισμός που εκδηλώνεται σε ορισμένα μέρη του κόσμου αποτελεί γεγονός λυπηρό, ενώ απέρριψε τα «προσβλητικά» στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους.

Ο Ομπάμα κάλεσε, επίσης, το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση βίαιης δύναμης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν εσπευσμένες κινήσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει καταφέρει να ανακόψει την προέλαση της οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία.

«Καλώ το Κογκρέσο να δείξει στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι σε αυτή την αποστολή, εγκρίνοντας ένα ψήφισμα που θα επιτρέπει τη χρήση βίαιης δύναμης κατά του ΙΚ», δήλωσε ο Ομπάμα.

Αρκετοί γερουσιαστές των ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων φαίνεται να διαιωνίζονται. Ωστόσο, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν πριν από την ολοκλήρωση των συνομιλιών, κάτι τέτοιο θα σημάνει «τη σίγουρη αποτυχία της διπλωματίας», δήλωσε ο Ομπάμα.

 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: The New York Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ