Συρία-Επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους από ένοπλη ομάδα αντίστασης

Τρία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, στην τρίτη επίθεση εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης που πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της πόλης Αλ-Μπολέελ στην επαρχία Ντέι αλ-Ζορ από “την λαϊκή αντίσταση στην ανατολική Συρία”. Σύμφωνα με την συριακή κρατική τηλεόραση, στόχος της επίθεσης ήταν όχημα της οργάνωσης και τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι τρία μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Παρασκευής.

“Μετά την επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε μία επιχείρηση συλλήψεων”, δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν και κατέσχεσε εξοπλισμό για την πρόσβαση στο Ιντερνετ στην περιοχή δυσχεραίνοντας την δραστηριότητα του Παρατηρητηρίου.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία εκτείνεται από το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης στη Ράκα μέχρι τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και συνδέει το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο στις δύο χώρες.

Σε προηγούμενη επίθεση και στην ίδια περιοχή σκοτώθηκε ένας Αιγύπτιος, αξιωματικός της αστυνομικής δύναμης του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην πόλη Αλ Μαγιαντίν. Το σύνθημα “Αυτό είναι κακό, σεΐχη” ήταν γραμμένο στο σώμα του και στο στόμα του είχε ένα τσιγάρο.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει το κάπνισμα στις περιοχές που ελέγχει, όπως επιτάσσει μία από τις ερμηνείες του ισλάμ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από άγνωστους ενόπλους που επιτέθηκαν σε όχημα της οργάνωσης στην πόλη Αλ Μαγιαντίν και απήγαγαν τουλάχιστον τρία μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Παρά το καθεστώς του τρόμου και της άγριας καταστολής που εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, ομάδες αντίστασης οργανώνουν όποτε έχουν τη δυνατότητα επιθέσεις κατά των μελών της οργάνωσης σε μία βίαιη εκστρατεία κατά της εξουσίας της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ