Πώς θα καταλάβετε αν το iPhone ή το iPad είναι κλεμμένο

Πώς θα καταλάβετε αν το iPhone ή το iPad είναι κλεμμένο

Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν μεταχειρισμένα iPhone ή iPad τα οποία πωλούνται μέσω διαδικτύου αλλά και σε καταστήματα με μεταχερισμένες συσκεύες.

Ωστόσο δεν τους έχει περάσει από το μυαλό ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο η μεταχείρισμένη Apple συσκευή που σκοπεύουν να αγοράσουν να είναι κλεμμένη.

Έτσι η Apple κυκλοφόρησε ένα “εργαλείο” που δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να δουν αν η συσκευή είναι κλεμμένη ή όχι.

Apple's online tool (pictured) lets buyers check the status of a second-hand device. If Activation Lock is enabled, it means the handset is locked and needs a password to access. This suggests the owner of the phone has not removed these security steps, which in turn suggests the seller may not be the legal owner

Αν λοιπόν το Activation Lock είναι ενεργοποιημένο σημαίνει ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη και άρα απαιτείται η εισαγωγή password. Αυτό θα πει ότι ο ιδιοκτήτης της συσκευής δεν έχει αφαιρέσει αυτό το βήμα ασφαλείας και άρα προφανώς αυτός που την πουλάει δεν κατέχει την συσκευή νόμιμα.

Με πιο απλά λόγια, δεν έχει καμία λογική κάποιος που πουλάει μία συσκευή να την αφήνει κλειδωμένη άρα το πιθανότερο είναι η συσκευή αυτή να είναι κλεμμένη.

Αν από την άλλη το Activation Lock είναι απενεργοποιημένο, ο αγοραστής μπορεί να θεωρήσει ότι η συσκευή πωλείται νόμιμα.

To check a phone’s status, buyers enter the IMEI or serial number of the handset into the online tool. The status of the device, including the make and model is shown. This can also reveal if the IMEI is a fake

Για να το τσεκάρει κάποιος αυτό, μπορεί να πληκτρολογήσει το serial number της συσκευής στο νέο “εργαλείο” που κυκλοφόρησε η Apple. Αν όμως η συσκευή πωλείται online τότε συστήνεται να ρωτάει ο αγοραστής να ζητάει το serial number από τον πωλητή, πριν προχωρήσει στην αγορά.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι χακερς μπορούν να παρακάμπτουν τους κωδικούς ώστε οι συσκευές να φαίνονται ξεκλείδωτες.

Και σε αυτήν την περίπτωση το νέο “εργαλείο” της Apple αποκαλύπτει αν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Το Activation Lock υπάρχει στην εφαρμογή Find my iPhone. Για να ενεργοποιήσετε το Find My iPhone, πάτε στις ρυθμίσεις (Settings), μετά iCloud, συνδέεστε με το Apple ID σας και επιλέγετε “Turn on Find My iPhone”.

Διαβάστε επίσης

To iPhone 6 στο enikos.gr-Μπες στο μεγάλο διαγωνισμό

Έρχεται το χρυσό iPad

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ