Λευκός Οίκος:Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης

Λευκός Οίκος:Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης

 

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι το βίντεο που δείχνει την εκτέλεση του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές το Ισλαμικού Κράτους είναι “αυθεντικό”.

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέλυσαν το βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και δείχνει τους Αμερικανούς πολίτες Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό”, ανέφερε η Κέιτλιν Χέιντεν, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σε ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα ο ενημερωτικός ιστότοπος GlobalPost, για τον οποίο εργαζόταν ο Φόλεϊ, είχε γράψει ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) εκτιμά επίσης ότι το βίντεο είναι “γνήσιο”.

Μετά τη μετάδοση του βίντεο που εικονίζει τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και τις νέες απειλές που εκτόξευσαν οι τζιχαντιστές εναντίον των ΗΠΑ, οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε νέα πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

“Έχουν γίνει νέα πλήγματα από χθες (Τρίτη)”, είπε ο αξιωματούχος αυτός ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι στόχοι που χτυπήθηκαν.

Ο 40χρονος Τζέιμς Φόλεϊ, που ήταν πολύ έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, είχε καλύψει την εξέγερση στη Λιβύη και κατόπιν έφυγε για τη Συρία. Είχε συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, όταν απήχθη από ενόπλους και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

 

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

FBI :”Αυθεντικό” το βίντεο του αποκεφαλισμού

ΦΩΤΟ-Σοκάρει ο αποκεφαλισμός Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ