Στο λιμάνι της Γένοβας καταφθάνει το Costa Concordia

Στο λιμάνι της Γένοβας καταφθάνει το Costa Concordia

Το απόγευμα αναμένεται να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Γένοβας το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι την περασμένη Τετάρτη από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, όπου είχε ναυαγήσει στις 11 Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως η όλη διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει, λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή του λιμανιού της Γένοβας.

Το πλοίο πρόκειται να οδηγηθεί σε προβλήτα του λιμανιού από οκτώ συνολικά ρυμουλκά, ενώ οι επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης που το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία από τον ιστορικό φάρο του λιμανιού, «Λαντέρνα», καταβάλλοντας το ποσό των πέντε ευρώ.

Στη Γένοβα βρίσκεται και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει τις τελευταίες φάσεις της εισόδου του Concordia στο λιμάνι. Τις επιχειρήσεις, παράλληλα, παρακολουθεί και ο υπεύθυνος της ιταλικής πολιτικής προστασίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση του κρουαζιερόπλοιου πρόκειται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια και να προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι έχουν σπεύσει από όλη την Ιταλία στα γραφεία των δυο μεγαλύτερων εταιρειών που κέρδισαν τη σχετική εργολαβία.

«Η περίπτωση του Costa Concordia αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε ό ,τι αφορά το τραγικό ναυάγιο το οποίο κόστισε τη ζωή σε πέντε μέλη του πληρώματος και 27 επιβάτες. Σήμερα, όμως, με την επιτυχή έκβαση της μεταφοράς του πλοίου από το Τζίλιο στη Γένοβα αντιπροσωπεύει και τη θέληση της Ιταλίας να ορθώσει και πάλι το ανάστημά της», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι.

Διαβάστε επίσης:

“Έσπασε” η εκεχειρία στη Γάζα-Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις

ΒΙΝΤΕΟ-«Η κόρη μας είναι ζωντανή»

BINTEO-Η αμμοθύελλα “καταπίνει” το Φοίνιξ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ