Η Μέρκελ “κλείνει” τα 60

Η Μέρκελ “κλείνει” τα 60

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει γενέθλια σήμερα και «κλείνει» τα 60 της χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να γιορτάσει με ένα μεγάλο πάρτι. Θα δεχθεί τις ευχές των φίλων και συνεργατών της σε μία σεμνή εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματος, στο Βερολίνο.

Έπειτα από μια ομιλία με θέμα «τους χρονικούς ορίζοντες της ιστορίας» που θα εκφωνήσει ο ιστορικός Γιούργκεν Οστερχάμελ, περίπου 1.000 καλεσμένοι θα παρακαθίσουν σε ένα γεύμα στο οποίο θα προσφερθούν μπίρα, κρασί αλλά και εδέσματα της Βόρειας Γερμανίας. «Τίποτα το φανταχτερό», σχολίασε ένας Γερμανός αξιωματούχος.

Η Μέρκελ θα χρειαστεί να περάσει τις πρώτες ώρες της ημέρας των γενεθλίων της στις Βρυξέλλες. Αν και αντιμετώπισε δυσκολίες στις αρχές του 2014, όταν περπατούσε με πατερίτσες αφού υπέστη ένα ατύχημα στο σκι, ενώ καλείτο ταυτόχρονα να αντιδράσει στην κρίση στην Ουκρανία και οι Σοσιαλδημοκράτες εταίροι της στην κυβέρνηση συνασπισμού έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, η Μέρκελ δείχνει ισχυρότερη από ποτέ.

Μια δημοσκόπηση τoυ Forsa που δημοσιεύτηκε χθες κατέδειξε ότι ακόμα και έπειτα από 8,5 χρόνια στον θώκο της καγκελαρίου, το 59% των Γερμανών θα ψήφιζαν την Άνγκελα Μέρκελ έναντι του βασικού της αντιπάλου, του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον οποίο θα ψήφιζε μόλις το 14%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ