Απήγαγαν πάνω από 50 Ινδές νοσηλεύτριες

Απήγαγαν πάνω από 50 Ινδές νοσηλεύτριες 

Περίπου 50 νοσηλεύτριες από το ινδικό κρατίδιο Κεράλα αναγκάστηκαν να μπουν παρά τη θέληση τους σε λεωφορεία και να οδηγηθούν μακριά από το νοσοκομείο όπου εργάζονταν, στην ελεγχόμενη από τους σουνίτες μαχητές πόλη Τικρίτ στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  ο εκπρόσωπος τύπου του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών Σάιντ Ακμπαρουντίν δήλωσε ότι οι νοσοκόμες ουσιαστικά αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, αλλά αρνήθηκε να πει ποιος τις διέταξε ή ποιος ήταν επικεφαλής της επιχείρησης. Όταν ερωτήθηκε εάν οι νοσοκόμες έπεσαν θύματα απαγωγής ο Ακμπαρουντίν ανέφερε ότι «στις εμπόλεμες ζώνες δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο». Ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κεράλα Ομέν Τσαντί, ο οποίος συνομίλησε με τις νοσηλεύτριες σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «μαχητές» ανάγκασαν τις νοσοκόμες να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο και να επιβιβαστούν σε δύο λεωφορεία.

Η πόλη Τικρίτ, η γενέτειρα του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, υπήρξε πεδίο σφοδρών μαχών αυτήν την εβδομάδα καθώς τα ιρακινά στρατεύματα επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως ονομάζεται πλέον η οργάνωση που αρχικά έγινε γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Οι ισλαμιστές αντάρτες και άλλοι σουνίτες μαχητές ένοπλων ομάδων έχουν καταλάβει πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Συρία και το Ιράκ από τον περασμένο μήνα.

Περίπου 10.000 Ινδοί εργάζονται στο Ιράκ, κυρίως σε περιοχές που δεν είναι κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, πάντως δεκάδες έχουν επιστρέψει στην Ινδία αφότου το ΙΚΙΛ εξαπέλυσε τη μαζική του επίθεση.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ινδός βουλευτής απείλησε με βιασμό τις γυναίκες των αντιπάλων

Δύναμη 30.000 στρατιωτών από τη Σαουδική Αραβία στα σύνορα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ