ΒΙΝΤΕΟ-Τζαζ, το 11χρονο κορίτσι που γεννήθηκε αγόρι

ΒΙΝΤΕΟ-Τζαζ, το 11χρονο κορίτσι που γεννήθηκε αγόρι

Μετά από αυτό το βίντεο ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρήσετε πολλά σε σχέση με τη φύση και το φύλο που μας χαρίζει από τη στιγμή της γέννησής μας. Θα αναρωτηθείτε αν γεννιόμαστε ή γινόμαστε το φύλο που είμαστε κι ίσως δείτε με άλλα μάτια ανθρώπους που στη πορεία της ζωής τους διάλεξαν άλλο φύλο από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν.

Η ιστορία της Τζαζ είναι συγκλονιστική. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό παιδί έχει επιλέξει να ζει σαν κορίτσι ενώ γεννήθηκε αγόρι αλλά ο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίο συζητά για την ιδιαιτερότητά της τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.

Από πολύ μικρή η Τζαζ δεν συμπεριφερόταν, ούτε ένιωθε όπως τα άλλα αγόρια της ηλικίας της. Το σώμα της ήταν αγορίστικο αλλά εκείνη ένιωθε και φερόταν σαν κορίτσι.

Αρχικά οι γονείς σοκαρίστηκαν αλλά γρήγορα αποδέχτηκαν την επιλογή του παιδιού τους, έστω και σε τόσο μικρή ηλικία.  «Δεν είμαι αγόρι. Είμαι ένα κορίτσι και έτσι θέλω να μου συμπεριφέρεστε» είπε στους γονείς της όταν ήταν έξι χρονών. Οι γονείς το αποδέχτηκαν αλλά αρχικά έγινε το οικογενειακό τους μυστικό.

Όταν όμως απευθύνθηκαν στον παιδίατρο και στον παιδοψυχολόγο, εκείνοι ήταν κατηγορηματικοί: «Το παιδί πρέπει να εκφραστεί και εσείς πρέπει να ακολουθήσετε τα θέλω του». Σύμφωνα με τους ειδικούς η Τζαζ «πάσχει» από «Gender Dysphoria», δηλαδή δυσφορία για το φύλλο της.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC μίλησε με την Τζαζ και την οικογένειά της και παρακολούθησε τη ζωή της. «Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε αν ανησυχεί για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει κάποιο αγόρι που θα ενδιαφερθεί για εκείνη τώρα που μπαίνει στην εφηβεία, η Τζαζ απάντησε αφοπλιστικά: «Αν τον ενοχλήσει η διαφορετική μου κατάσταση, θα σημαίνει ότι δεν είναι ο κατάλληλος για μένα.»

Μην χάσετε αυτό το βίντεο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ