Παραλληλίζει τον Ελβάν με τον Γρηγορόπουλο

Παραλληλίζει τον Ελβάν με τον Γρηγορόπουλο

«Το ίδιο είχε γίνει και στην Ελλάδα, αλλά εκεί παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη» είπε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, αναφερόμενος στον χθεσινό θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Ο νεαρός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από δακρυγόνο, κατά τις διαδηλώσεις τον περασμένο Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε παρέμενε σε κώμα.

Σε σημερινή ομιλία του, ο κ. Κιλιντσάρογλου αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 στην Αθήνα. Θέμα, το οποίο παρουσιάζουν αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα, σε αντιπαραβολή με τον θάνατο του Μπερκίν.

Αφού είπε το τι συνέβη στην Ελλάδα, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει εκείνος το περασμένο καλοκαίρι, ότι ο ίδιος είχε δώσει τις οδηγίες για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι με τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, ο αριθμός των νέων, που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας κατά τα επεισόδια που είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ανέρχεται στους εννιά.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ