Ο Κέρι στον Λαβρόφ: Ξεκινήστε απευθείας συνομιλίες με το Κίεβο

Ο Κέρι στον Λαβρόφ: Ξεκινήστε απευθείας συνομιλίες με το Κίεβο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ζήτησε σήμερα από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να ξεκινήσουν “απευθείας συνομιλίες” μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, ώστε να βρεθεί μια λύση στην ουκρανική κρίση.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου που οργανώθηκε στο Παρίσι για τον Λίβανο και συμφώνησαν να ξαναβρεθούν αργότερα σήμερα “για να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους”, ανέφερε ένας Αμερικανός διπλωμάτης.

Μετά το γεύμα εργασίας που παρατέθηκε στο μέγαρο των Ηλυσίων για την Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης του Λιβάνου (GIS) οι δύο υπουργοί ξαναβρέθηκαν σε μια ηλιόλουστη βεράντα του κτιρίου για τον καφέ. Εκτός από τον Κέρι και τον Λαβρόφ, παρόντες ήταν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Λοράν Φαμπιούς και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας μετά την απόφαση της Μόσχας να στείλει στρατεύματα στην Κριμαία. Τις τελευταίες ημέρες η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο ενώ η Μόσχα απορρίπτει τις απειλές για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της.

Νωρίτερα σήμερα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καθώς και της Ουκρανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ