Μείωση της ανάπτυξης

Η βιομηχανική παραγωγή στη Βραζιλία τον Ιανουάριο μειώθηκε 3,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών ετών, κατέδειξαν επίσημα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες.

Η παραγωγή τον Ιανουάριο μειώθηκε 2,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γεωγραφικής και στατιστικής υπηρεσίας της Βραζιλίας (IBGE), τα οποία εξέπληξαν τις αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίντου Μάντεγκα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ότι η εξέλιξη οφείλεται σε ad hoc παράγοντες και δεν αντανακλούν μια γενικότερη τάση, συνδέοντας την εξέλιξη με το γεγονός ότι πολλά εργοστάσια έδωσαν άδειες στους εργαζομένους τους τον Ιανουάριο, ένα μήνα που αποτελεί τον πιο ζεστό του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου.

Τα στοιχεία είναι τα χειρότερα από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν η διεθνής οικονομία βρισκόταν σε οξεία κρίση.«Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ένας μήνας εξασθενημένης δραστηριότητας κι υπάρχει μια κρίση στο βιομηχανικό τομέα η οποία πλήττει τους πάντες, από την Κίνα ως τη Βραζιλία. Αλλά ήδη έχουμε πληροφορίες για καλύτερες επιδόσεις στον τομέα το Φεβρουάριο», υποστήριξε ο Μάντεγκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ