Συρία: Μετ’ εμποδίων η ανθρωπιστική βοήθεια

Συρία: Μετ’ εμποδίων η ανθρωπιστική βοήθεια

Έφθασε η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη από τους αντικαθεστωτικούς πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την βοήθεια στην περιοχή.

Τα μέλη της κοινής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου παρέμειναν χθες εγκλωβισμένα για αρκετές ώρες μετά τη δύση του ηλίου αφότου η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε πυρά ενώ διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια στην κεντρική Παλαιά Πόλη της Χομς.

Η Ημισέληνος ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοί της και το προσωπικό του ΟΗΕ κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη σώοι και αβλαβείς, αναφέροντας μόνο τον ελαφρό τραυματισμό ενός οδηγού από τα πυρά.

Η κοινή αποστολή έχει στόχο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε 2.500 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ήδη 65 κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης της Χομς-παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι-απομακρύνθηκαν.

Εντωμεταξύ συριακές αρχές και δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ αλληλοκατηγορούνται  για τις επιθέσεις εναντίον της ομάδας αρωγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ