Στο περίπτερο των Ελλήνων ο Άμποτ

Στο περίπτερο των Ελλήνων ο Άμποτ 

Τους νεοφερμένους Έλληνες, στο περίπτερο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης,  επισκέφθηκε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ, κατά την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Αντίποδες στη Λόνσντεϊλ Στριτ, μίλησε με νεοφερμένους, άκουσε τα αιτήματά τους και υπέγραψε σχετικό έντυπο εκφράζοντας την συμπαράστασή του προς αυτούς.

Στο περίπτερο αυτό μέλη του Συλλόγου HACSA (Hellenic Australian Community Support Association) που στηρίζει τους νεοφερμένους διέθεταν υλικό στους επισκέπτες και η επίσκεψη του ίδιου του Αυστραλού πρωθυπουργού, ανάμεσα στους πολλούς που τους επισκέφθηκαν, τους χαροποίησε ιδιαίτερα.

Φέτος στο Ελληνικό Φεστιβάλ οι νεοφερμένοι Έλληνες είχαν την «τιμητική τους». Όλοι οι επίσημοι τους αναγνώρισαν στις ομιλίες τους και τους καλωσόρισαν ενώ το Εργατικό Κόμμα Βικτωρίας ανακοίνωσε ότι, αν κερδίσει τις επόμενες πολιτειακές εκλογές, θα διαθέσει, ως κυβέρνηση, 440 χιλιάδες δολάρια για τετραετή μισθοδοσία και λειτουργικές δαπάνες κοινωνικού λειτουργού, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα επαναπατριζόμενων Ελληνοαυστραλών, Ελλήνων φοιτητών και μεταναστών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Daniel Andrews, δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το κοινό αίτημα της Ελληνοαυστραλιανής Πρόνοιας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας (ΕΟΚΜΒ), για την κάλυψη από την Πολιτεία του κόστους απασχόλησης κοινωνικού λειτουργού, που θα εδρεύει στα γραφεία της Πρόνοιας, αλλά θα επισκέπτεται και τα γραφεία της ΕΟΚΜΒ, για να εξυπηρετεί νεομετανάστες που θα απευθύνονται και στην Κοινότητα για βοήθεια.

Εξάλλου και ο πολιτειακός Πρωθυπουργός, Ντένις Νάφθαϊν, είπε ότι η κυβέρνησή του χρηματοδότησε το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας με δυο εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτεί το Φεστιβάλ με 70.000 δολάρια και άφησε να εννοηθεί ότι στο προεκλογικό της πρόγραμμα ίσως να ανακοινώσει μέτρα και για τους νεοφερμένους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ