Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στηρίζουν τη Χ.Α.

Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στηρίζουν τη Χ.Α.

 

«Νεοναζί του γερμανικού Νότο υποστηρίζουν ναζιστική πορεία στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, die Zeit.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Γερμανοί νεοναζί, οργανωμένοι στο «Freies Netz Süd» (Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου), επισκέφθηκαν την Ελλάδα, με αφορμή την πορεία που διοργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή, για την επέτειο των Ιμίων, στην οποία και έλαβαν μέρος σε ένδειξη υποστήριξης.

Οι Γερμανοί νεοναζί, μετά την «Πορεία για τα Ίμια» που πραγματοποιήθηκε από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, επισκέφθηκαν και το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή Διονύσου – Ραπεντόζης και απέδωσαν τιμές στους Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί ενταφιασμένοι.

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα τονίζει, ότι η «συμμετοχή των Γερμανών νεοναζί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία για τους ίδιους, καθώς πέρυσι, την ίδια περίπου περίοδο, ακροδεξιοί από τον ίδιο χώρο είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα, και μάλιστα, είχαν φωτογραφηθεί με τον γ.γ. της Χ.Α., Νίκο Μιχαλολιάκο».

Η Zeit σημειώνει επίσης, ότι η εν λόγω ακροδεξιά οργάνωση στη Γερμανία, «παρακολουθεί την πορεία της Χρυσής Αυγής ενώ στο παρελθόν έχει διοργανώσει πολυάριθμες υποστηρικτικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της ανάπτυξης διεθνών σχέσεων με τους ομοϊδεάτες τους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ