Νιγηρία: Επιχείρηση με 37 νεκρούς

Νιγηρία: Επιχείρηση με 37 νεκρούς

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν 37 ισλαμιστές, μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατά τη διάρκεια μιας χερσαίας και αεροπορικής επιχείρησης εναντίον ενός στρατοπέδου τους, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε από την Δευτέρα και στόχος της ήταν “να καταστραφεί το στρατόπεδο των τρομοκρατών”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού από την Πολιτεία του Μπόρνο, ο Αλίγιου Νταντά. “Συνολικά 37 μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών”, πρόσθεσε.

Ο στρατός επιτέθηκε στο στρατόπεδο που βρίσκεται στο Αλαγκάρνο του Μπόρνο, το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Στο χώρο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά τα οποία εγκατέλειψαν οι αντάρτες προκειμένου να διαφύγουν.

Την Κυριακή 19 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από άνδρες της Μπόκο Χαράμ που φορούσαν στολές του στρατού της Νιγηρίας, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και κινούνταν με μοτοσικλέτες, απέκλεισαν τον δρόμο κοντά στην πόλη Λογκουμάνι, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καμερούν, σκότωσαν 19 οδηγούς αυτοκινήτων και έκαψαν τρία φορτηγά.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοι είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, σε αντίθεση με τον νότο όπου πλειοψηφούν οι χριστιανοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ