«Έκλεψε τον εγκέφαλο του Τζον Κένεντι»

«Έκλεψε τον εγκέφαλο του Τζον Κένεντι»

 

Για κλοπή του εγκεφάλου του δολοφονηθέντος προέδρου από τον μικρότερο αδερφό του Ρόμπερτ, κάνει λόγο ο συγγραφέας Τζέιμς Σουάνσον,  στο βιβλίο του “End of Days: The Assassination of John F Kennedy” που αναφέρεται στη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αμέσως μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι και κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σορό του, ο Ρόμπερτ Κένεντι πήρε μέρος του εγκεφάλου προκειμένου να μην αποκαλυφθούν προβλήματα υγείας ή χρήση ναρκωτικών από τον νεκρό πλέον πρόεδρο.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο εγκέφαλός του τοποθετήθηκε σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και αποθηκεύτηκε σε αρχειοθήκη των Μυστικών Υπηρεσιών, προτού μεταφερθεί και αποθηκευθεί στα Εθνικά Αρχεία. Ο Σουάνσον γράφει ότι το δοχείο αυτό εξαφανίστηκε από τα Εθνικά Αρχεία και υπεύθυνο γι’ αυτό θεωρεί τον Ρόμπερτ Κένεντι.

Σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας, ο εγκέφαλος εκλάπη για να μην αποκαλυφθεί ότι ο πρόεδρος πυροβολήθηκε από μπροστά και όχι από το σημείο όπου θεωρείται ότι τον πυροβόλησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

 

Πηγή: mirror.co.uk

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ