Επεισόδια στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών

Επεισόδια στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών

Συγκρούσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης. Μια ομάδα νεαρών συμμετεχόντων στην διαδήλωση κατά της λιτότητας φόρεσε άσπρες μάσκες των «πειρατών του διαδικτύου» Anonymous, αλλά και μαύρες μάσκες, και πέταξε μπουκάλια, μολότοφ, πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους μασκοφόρους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας γκλοπ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, που υπολογίζονται συνολικά σε εβδομήντα χιλιάδες, ολοκλήρωσε ομαλά την πορεία της κατά της λιτότητας, της εποχικής εργασίας και υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Νωρίτερα, ένταση χωρίς σοβαρά επεισόδια υπήρξε στη διαδήλωση κατά της λιτότητας, της εποχικής εργασίας και υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο και σε αξιοπρεπή κατοικία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

Πριν από λίγο, δέκα περίπου νέοι με καλυμμένο πρόσωπο πέταξαν μπουκάλια προς την κατεύθυνση του ακροδεξιού «κοινωνικού κέντρου» Casa Pound κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης «Τέρμινι».

Νεαροί ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, σε απόσταση αναπνοής από τον κύριο κορμό της πορείας, φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα. Η παρέμβαση της αστυνομίας δεν επέτρεψε στα μέλη του Casa Pound να προχωρήσουν, ενώ μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στη διαδήλωση, φώναξε το σύνθημα «είμαστε όλοι αντιφασίστες».

Στην πορεία η οποία κατά τα άλλα εξελίσσεται ομαλά παίρνουν μέρος και πολλοί μετανάστες με τα παιδιά τους, ζητώντας «ίσα ανθρώπινα δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες».

Η ομάδα «πειρατών του Διαδικτύου» γνωστή ως Anonymous τέλος έκανε γνωστό ότι έθεσε εκτός λειτουργίας τους ιστοτόπους του ιταλικού υπουργείου Υποδομών και του Γενικού Λογιστηρίου του Ιταλικού Κράτους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: CORRIERE DELLA SERA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ