60 νεκροί στη Νιγηρία

60 νεκροί στη Νιγηρία

Ο απολογισμός των νεκρών από επίθεση που εξαπέλυσαν το σαββατοκύριακο φερόμενοι ως μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία αυξήθηκε σε 60, όπως μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα αυτή.

Η επίθεση, η οποία είχε στόχο μουσουλμάνους πιστούς σε ένα τέμενος στο χωριό Κοντούγκα, κοντά στην πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, έγινε γνωστό ότι διαπράχθηκε τη Δευτέρα. Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 44 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στο μεταξύ, ο στρατός στη βορειοδυτική πολιτεία Σοκότο ανέφερε ότι συνέλαβε 20 μέλη της Μπόκο Χαράμ, περιλαμβανομένου ενός ηγετικού στελέχους της, του Μαλάμ Μουμπάρακ. Οι ύποπτοι ανακρίνονται προκειμένου να διευκρινιστεί αν ενέχονται στην επίθεση η οποία σημειώθηκε στο Μπόρνο, είπε ο Μούσα Γιαχάι, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων στη Σοκότο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τις οποίες η Μπόκο Χαράμ σχεδίαζε να προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις μετά το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού (το οποίο ολοκληρώθηκε την 7η Αυγούστου).

Η πολιτεία Μπόρνο είναι μία από τις τρεις της βόρειας Νιγηρίας που η κυβέρνηση έχει θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Μάιο, όταν διέταξε το στρατό και την αστυνομία να αρχίσει επιχειρήσεις για να τερματιστεί η δράση τη Μπόκο Χαράμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ