Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Παράνομη η νέα κυβέρνηση

Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Παράνομη η νέα κυβέρνηση

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο να φέρει εις πέρας προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς πολιτικής διακυβέρνησης και να διασωθεί η οικονομία, μεταδίδει το Reuters. Το έργο αυτής της κυβέρνησης θα είναι δύσκολο καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα έχει επέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Άντλι Μανσουρ, ορκίστηκε την Τρίτη ενώπιον 33 υπουργών -κυρίως φιλελεύθερους και τεχνοκράτες- ως πρόεδρος του κράτους, αντικαθιστώντας τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 3 Ιουλίου από την εξουσία, εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν πολίτες ζητώντας την ανατροπή του.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι επιμένει ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ απέρριψε κάθετα τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία έχει ως επικεφαλής τον Μανσούρ και πρωθυπουργό τον οικονομολόγο, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι.

«Είναι μια παράνομη κυβέρνηση, με ένα παράνομο πρωθυπουργό και ένα παράνομο υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας, Τζεχάντ ελ-Χαντάντ. «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα από αυτούς. Δεν αναγνωρίζουμε καν την εξουσία τους ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης», είπε.

Οι υπουργοί ανέλαβαν καθήκοντα μόλις λίγες ώρες αφότου 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 260 τραυματίστηκαν όταν υποστηρικτές της Αδελφότητας συγκρούστηκαν στο κέντρο του Καΐρου με τις αστυνομικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ