Αυστηρό μήνυμα του Σουλτς στις ΗΠΑ

Αυστηρό μήνυμα του Σουλτς στις ΗΠΑ

 

Αυστηρό μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απηύθυνε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος Μάρτιν Σούλτς, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την ενέργεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών και θεσμικών οργάνων.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην ΕΕ και του διεμήνυσε ότι, αν αποδειχθούν αληθή τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για παρακολουθήσεις Ευρωπαίων πολιτών από τις ΗΠΑ, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθούν ένα ισχυρό πλήγμα.

«Είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ έντονα στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, παρακολουθούνταν όλες οι συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της Κομισιόν» σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος Σούλτς εξέφρασε την κατανόησή του ότι υπάρχει ανάγκη παρακολουθήσεων και καταγραφής επιλεγμένων ηλεκτρονικών δεδομένων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, «αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θεωρηθεί ως εχθρική δύναμη από τις ΗΠΑ».

 

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούν και τη Μέρκελ

Το Παρίσι ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

Παρακολουθούσαν και την Ελλάδα

Αντιδράσεις Ευρωπαίων για την κατασκοπεία

Οι Γερμανοί ζητούν “διευκρινίσεις” από τις Η.Π.Α

Το ΥΠΕΞ για την κατασκοπεία

Ο γερμανικός Τύπος για την κατασκοπεία

Ο Μπαρόζο ζητεί έλεγχο της ασφάλειας

Ομπάμα: Όταν θα έχουμε απάντηση θα τη δώσουμε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ