“Βροχή” τα γκολ στο Βατικανό

“Βροχή” τα γκολ στο Βατικανό

Μπορεί να είναι ιερείς στο Βατικανό, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει, να βγάζουν τα άμφια και να φορούν γάντια και σορτσάκια, με μοναδικό σκοπό να βάλουν γκολ.

Διαβάσαμε: “Ποιος είπε ότι οι ιερείς δεν έχουν ταλέντο στη μπάλα; Κάθε χρόνο δεκάεξι ομάδες ιερέων ποδοσφαιριστών έρχονται αντιμέτωπες στο Βατικανό διεκδικώντας το “Κύπελλο των κληρικών”, στους αγώνες που διοργανώνονται στη σκιά του Αγίου Πέτρου.

Για μερικές ώρες οι κληρικοί βγάζουν τα άμφιά τους και ανταλλάσσουν πάσες, κάνουν ντρίπλες και καρφώνουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά τις γιορτές του καθολοκού Πάσχα επέστρεψαν στα γήπεδα οι οκτώ από τις δεκαέξι ομάδες, που έχουν περάσει στη φάση των πλέι οφ. Όλος ο κόσμος εκπροσωπείται στα διαβατήρια των αθλητών: από την Μποτσουάνα μέχρι τη Νέα Γουινέα. 

Ανάμεσα στις σπουδές και τις κοινωνικές του υποχρεώσεις τους, οι κληρικοί βρίσκουν χρόνο μια φορά την εβδομάδα να βγάλουν τα ράσα τους και να φορέσουν γάντια, μπλούζες και σορτσάκια.

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, οι καλόγριες είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί τους. Κάθε Κυριακή, αφού σερβίρουν στους ποδοσφαιριστές ένα ενισχυμένο πρωινό, φέρνουν στο τραπέζι ένα ιδιαίτερο γλυκό για τον “bomber” της ομάδας με την εξής προειδοποίηση: “Όταν επιστρέψεις, φρόντισε να έχεις σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ”.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ