Πολύνεκρες επιθέσεις στη Ράκα

Πολύνεκρες επιθέσεις στη Ράκα

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν την πόλη Ράκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης βορειοανατολικής επαρχίας της Συρίας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Η Επιτροπή Τοπικού Συντονισμού, οργάνωση των ακτιβιστών, ανακοίνωσε ότι από τους 39, οι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία μόνον επιδρομή σε συνοικία της Ράκα. Εικόνες από βίντεο δείχνουν αντάρτες να βάζουν μέσα σε ένα ασθενοφόρο διαμελισμένα πτώματα.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού που κρατούνται από Σύρους αντάρτες στα Υψώματα του Γκολάν είναι συνολικά 21.

Νωρίτερα οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ αναφέρονταν σε περίπου 20 ή σε περισσότερους από 20.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν «καταδικάζει την κράτηση των 21 παρατηρητών της δύναμης του ΟΗΕ από ένοπλα στοιχεία στα περίχωρα του Αλ Τζάμλα και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους».

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι πολλές χώρες εκπαιδεύουν Σύρους αντάρτες.

«Πολλές χώρες κάνουν εκπαίδευση», σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με τις χώρες αυτές, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News με αφορμή την επίσκεψή του στο Κατάρ.

«Το σημαντικό είναι ο πρόεδρος Άσαντ  να αλλάξει την σημερινή του προσέγγιση και οι σύμμαχοί του να του πουν: “Θα πρέπει να καθίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεις μια ειρηνική λύση», πρόσθεσε.

Αν και η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αρνείται να εφοδιάσει με όπλα την συριακή αντιπολίτευση, ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε εμμέσως την έγκρισή του στις παραδόσεις όπλων στους Σύρους αντάρτες που κάνουν χώρες του Κόλπου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Χθες από την Ντόχα, ο Κέρι δήλωσε πεπεισμένος ότι τα όπλα που στέλνουν οι χώρες αυτές φτάνουν πράγματι στα χέρια “μετριοπαθών” αντιπολιτευόμενων, επαναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως ότι οι ΗΠΑ δεν θα παραδώσουν εξοπλισμούς στους αντάρτες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ