Έκλαψε για τον Μπιν Λάντεν

Έκλαψε για τον Μπιν Λάντεν

Η «Τζεν» ή «Μάγια» είναι η αναλύτρια της CIA που εντόπισε τον ηγέτη της Αλ Κάϊντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οταν κατάλαβε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν επιτέλους νεκρός, η αναλύτρια της CIA που αναζητούσε τα ίχνη του για πολλά χρόνια ώσπου να τα εντοπίσει στο τελευταίο του καταφύγιο, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στάθηκε πάνω από το πτώμα του και ξέσπασε σε κλάματα

Η δουλειά της ήταν να εντοπίσει το δίκτυο των ταχυδρόμων που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα για να φθάσει μέσω αυτών στον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στον πλανήτη. Κι όταν η αμερικανική αντικατασκοπία γιόρταζε το αίσιο τέλος ενός δεκαετούς κυνηγητού, η μυστική πράκτορας ήταν ανάμεσα στην ολιγομελή ομάδα της CIA που επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της με ένα χρηματικό μπόνους κι ένα μετάλλιο.

Και όμως, εκείνη δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη. Σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ», η 30χρονη γυναίκα συγκρούστηκε με τους συναδέλφους της θεωρώντας ότι υποτιμήθηκε ο ρόλος της στην επιτυχία της αποστολής κι ότι η ευθύνη γι’ αυτό ήταν δική τους. Ο τρόπος που επέλεξε για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της ήταν να στείλει ένα ομαδικό μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παραλήπτες του οποίου ήταν οι συνάδελφοί της. «Εσείς, παιδιά, προσπαθήσατε να με εμποδίσετε. Με πολεμήσατε. Μόνο εγώ αξίζω το βραβείο», ανέφερε.

Στην φωτογραφία είναι η Τζέσικα Τσαστέιν στην ταινία της Κάθριν Μπίνγκελοου «Zero Dark Thirty». Ο χαρακτήρας της βασίστηκε στην αναλύτρια της CIA που αφιέρωσε πέντε χρόνια στο κυνήγι του Μπιν Λάντεν.

Πηγή: tanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ