Σίγουρη η διετής παράταση;

Σίγουρη η διετής παράταση;

Η Ελλάδα θα λάβει σίγουρα παράταση για την αποπληρωμή του χρέους της, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που είναι ενήμερη για το ζήτημα.

«Κάθε βοήθεια όσον αφορά μια παράταση της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας ή μια μείωση των επιτοκίων θα έβαινε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μάλλον η κατεύθυνση στην οποία βαίνει», είπε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της.

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιλογή, καθώς κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», τόνιζε, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα «έχει κάνει πολλές προσπάθειες» να συμμορφωθεί με τους όρους που της έχει θέσει η τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ).

«Η Ελλάδα έχει μικρή ανάπτυξη, όμως δεν φταίει εκείνη αφού κάνει ό,τι της ζητάνε», επεσήμανε.

Σύμφωνα όμως με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η έκθεση αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς εξακολουθούν να λείπουν κάποια έγγραφα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ευρωπαϊκή πηγή. Όπως ανέφερε, είναι επίσης πιθανό η τελική έκθεση της τρόικας να μην είναι διαθέσιμη σήμερα το βράδυ, καθώς «εξακολουθούν να είναι υπό συζήτηση κάποια τελευταία σημεία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ