Η εισήγηση του Ρομπάι

“Αυτή είναι μία συνάντηση στην οποία θα υιοθετήσουμε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση”, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής. “Οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι ανήσυχοι για το παρόν και νευρικοί για το μέλλον”, επισήμανε, προσθέτοντας: “Περιμένουν να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα για το μέλλον, για το τι θέλουμε να πετύχουμε και πώς θα φτάσουμε από αυτό”¨.

“H ανάκτηση της ανάπτυξης στις οικονομίες μας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους, απαιτεί άμεση δράση. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο νόμισμα μας απαιτεί σταθερότητα και μία αξιόπιστη προοπτική για το μέλλον.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έργο μας για την ανάπτυξη και την απασχόληση και ο προβληματισμό μας σχετικά με το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το στάδιο“, συμπλήρωσε ο Ρομπάι. O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  προσφώνησε και τον Κάρολο Παπούλια, λέγοντας ότι αντικαθιστά τον Αντώνη Σαμαρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ