“Μονομερές” μεσοπρόθεσμο συντάσσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Του Τάσου Δασόπουλου

«Μονομερές» μεσοπρόθεσμο, με προβλέψεις που βασίζονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, συντάσσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μακριά από την διαπραγμάτευση που γίνεται από σήμερα στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα επεκταθούν από αύριο και στην Αθήνα.

Σε εγκύκλιό του προς τα υπουργεία και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ζητά δημοσιονομικές προβλέψεις για τα στοιχεία 2013 -2014 και προβλέψεις για την περίοδο 2016 -2019, που θα λαμβάνει τα μέτρα και τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, η ακύρωση μέτρων για μειώσεις συντάξεων, η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ και η αλλαγή καθεστώτος του ΦΠΑ, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, τα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις προβλέψεις τους, ακόμη και αν δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία συγκεκριμένη απόφαση γι αυτά.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ζητείται από τους αρμόδιους φορείς να αποστείλουν στο ΓΛΚ τις ποσοτικοποιημένες προβλέψεις τους, τόσο για το βασικό σενάριο, όσο και για τις νέες πολιτικές – δράσεις – προτεραιότητες των επόμενων ετών, που αποτυπώνουν τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης ανά έτος και που καλύπτουν τη διάρκειά του υπό κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ως “Brussels Group” θα αναφέρονται πλέον τα τεχνικά κλιμάκια

Οικονομίδης: Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι Έλληνας

Οι αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ