Ο οικονομολόγος στο περιβάλλον της Μέρκελ που δηλώνει: “Μόνο η δραχμή θα βοηθούσε την Ελλάδα”

Τη θέση του ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρωζώνης επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, με τίτλο “Τώρα τους Έλληνες θα βοηθούσε μόνο η δραχμή” ο γερμανός οικονομολόγος τονίζει ότι “η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα δεν λειτούργησε διότι η Ελλάδα δεν γίνεται με αυτή πιο ανταγωνιστική” και κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ένα επικίνδυνο παιχνίδι πόκερ.

“Η νέα ελληνική κυβέρνηση παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι πόκερ. Θέλει νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ αν και ο υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Πιστευω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από ευρώ θα είναι καλύτερη λύση για τον ελληνικό λαό”, σημειώνει.  

Όπως υποστηρίζει με την έξοδο από το ευρώ η οικονομία μπορεί να αναθερμάνει ξανά και το αργότερο μετά από τρία χρόνια να μειωθεί η ανεργία.  

“Αργότερα θα μπορούσε η Ελλάδα να επιτρέψει πάλι στο ευρώ. Προυπόθεση για το Grexit είναι μια περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους. Το εξωτερικό χρέος θα πρέπει εν μέρει να διαγραφεί. Μόνο η έξοδος θα αποτρέψει ότι τον δανεισμό από άλλες χωρες” συνεχίζει ο Ζιν , εκτιμώντας ωστόσο ότι αναμένει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από αρθρογράφο της Handelsblatt: Οι Έλληνες είναι ηλίθιοι

Η Μέρκελ “Γολιάθ” και ο Τσίπρας με σφεντόνα στο καρναβάλι της Κολωνίας – ΦΩΤΟ

Επίθεση του γερμανικού Τύπου στην Ελλάδα λίγο πριν το Eurogroup

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ