Bloomberg: Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη ακόμα και εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

H Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτιμούν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. 

Ειδικότερα, το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 80%, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει μια κυβέρνηση πλειοψηφίας. 

Άνω του 50% εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα ελαφρυνθεί, όποιο κόμμα και αν επικρατήσει στην εκλογική αναμέτρηση.

Όπως σχολιάζει ο Diego Iscaro, οικονομολόγος της IHS Global Insight, «πολλές από τις πολιτικές που προτείνει ο Τσίπρας, δεν θα γίνουν δεκτές από την τρόικα, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακινηθεί προς το κέντρο.

Ωστόσο δεν θα είναι το πρώτο κόμμα που κάνει στροφή στον ρεαλισμό αναλαμβάνοντας την εξουσία». 

Το προβάδισμα της τάξης του 3% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ, καταδεικνύει ότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις το 15% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση με κάποιο κόμμα της κεντροαριστεράς, έναντι 5% για τη Νέα Δημοκρατία.

Το ρίσκο αυξάνεται στο 20% αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναν ποσοστού 5% για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Economist: Το κέρδος ενός Grexit για τους πιστωτές θα ήταν η πειθαρχία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ