Κορονοϊός: Πανικό φέρνει στην Βρετανία η μετάλλαξη Pirola – Άδειασαν τα ράφια από τα τεστ

Την προσοχή στους πολίτες για την μετάλλαξη Pirola του κορονοϊού εφιστούν οι αρχές της Βρετανίας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει νέο μεγάλο κύμα μολύνσεων και να πιεστούν τα νοσοκομεία.

Κορονοϊός: 40 θάνατοι σε μία εβδομάδα και 25 διασωληνωμένοι – Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, τα φαρμακεία της χώρας έχουν ξεμείνει από τεστ για τον κορονοϊό μετά την σύσταση των αρχών στους πολίτες να κάνουν συχνά τεστ. Φαρμακεία στο Λονδίνο δεν έχουν ούτε ένα τεστ και δεν είναι σε θέση να πουν πότε θα ανεφοδιαστούν. Αρκετοί κάτοικοι υποχρεώνονται να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις για να βρουν τεστ χωρίς αποτέλεσμα.

Οι σύσταση για ελέγχους στον πληθυσμό προκάλεσε «το απόλυτο χάος» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φαρμακείων. Η επικεφαλής του Συνεταιρισμού Ανεξάρτητων Φαρμακείων, Λέιλα Χάνμπεκ επιβεβαίωσε ότι όλα τα φαρμακεία στην Βρετανία αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ανεφοδιασμό τους με τεστ για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Γιατί προκαλεί ανησυχία η μετάλλαξη «Pirola» – Πώς πήρε το όνομά της

«Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου οι αρμόδιοι συμβουλεύουν το κοινό να κάνει τεστ αλλά υπάρχει έλλειψη προμηθειών. Πρέπει να σχεδιάζουν εκ των προτέρων προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι προμήθειες είναι εκεί πριν εκδώσουν τις συμβουλές τους» είπε η Λέιλα Χάνμπεκ.

Την ίδια στιγμή οι αρχές επισπεύδουν το πρόγραμμα εμβολιασμού από τον Οκτώβριο για τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν ειδικοί που ζητούν να εμβολιαστεί και πάλι ολόκληρος ο πληθυσμός και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ